Tack vare det stora inmatningsröret placerar du enkelt frukt- och grönsaksbitar i din juicecentrifug. Tryck sedan försiktigt ner mataren och vrid hastighetskontrollen till antingen första eller andra läget beroende på vilka ingredienser du använder – läge 1 är lämpligt för mjuka frukter som melon, gurka, apelsin och tomat, läge 2 gör sig utmärkt för hårdare frukt och grönt som morot, äpple, selleri och betor.
Tips och tricks
-Dröj inte för länge med att rengöra juicepressen efter användning – den är lättare att rengöra om juicen och fruktköttet är färskt.
- Använd färsk frukt och färska grönsaker eftersom de innehåller mer juice.
- Ananas, rödbetor, selleristjälkar, äpplen, gurkor, morötter, spenat, meloner, tomater, granatäpplen, apelsiner och druvor lämpar sig extra bra för bearbetning i juicecentrifugen. Du behöver inte ta bort tunna skal eller skinn. Endast tjocka skal, t.ex. från apelsiner, ananas och okokta rödbetor, behöver tas bort. Ta också bort det vita under skalet på citrusfrukten eftersom det har en bitter smak.
- Äppeljuice blir snabbt brun. Tillsätt några droppar citronsaft för att sakta ner processen.
- Frukter som innehåller mycket stärkelse, till exempel bananer, papaya, avokado, fikon och mango, lämpar sig inte för bearbetning i juicecentrifugen. Använd en matberedare eller mixer för att bearbeta dessa frukter.
- Drick gärna juicen så snart som möjligt efter att du har pressat den. Om juicen utsätts för syre under en längre tid påverkas smaken och näringsvärdet negativt.
- Tryck alltid ner mataren långsamt för att pressa ut maximal mängd juice.
...
- Kraftfull 800 W motor
- 750 ml juicebehållare
- 1500 ml behållare för fruktkött och fibrer
- Två hastigheter – för mjuka eller hårda frukter/grönsaker
- Design i rostfritt stål
- Droppstopp
- Enkel rengöring
- 5 års garanti
Originalprodukt från Wilfa